18 Mayıs 2015 Pazartesi

Günümüzdeki Beslenme Alışkanlıkları


Orta Çağ’daki beslenme alışkanlıkları ile günümüz beslenme alışkanlıkları kıyaslandığında, yapılan araştırma sonuçlarına göre, daha kötü bir haldeyiz. Kısacası; halimi içler acısı… Bildiğiniz gibi sebzelere göre daha bir karizması vardır et ve et ürünlerinin. Orta Çağ’da ise beslenme alışkanlıkları genellikle sebze ağırlıklı idi.

Orta Çağ’da yoksulluk sebebi ile işçi sınıfı ve alt tabakadaki insanların tükettiği, daha doğrusu tüketmek zorunda kaldığı, sebze ağırlıklı besinler ile günümüzde daha ağırlıklı olarak tüketilen et ürünleri yararları ve zararlı ele alındığında durum hiç de iç açıcı değil.

Günümüzde tükettiğimiz besinler ele alındığında ise büyük bir kısmı işlenmiş, hazır gıdalar ve bir kısmı da genetiği ile oynanmış olarak piyasaya sürülmektedir. Sözde teknolojinin nimetlerinden olan genetik bilimi, insan sağlığını olumsuz etkilemeye başlar hale geldi. Araştırmalar gösteriyor ki o zamanki insanlar ölümcül hastalıklara çare bulabilseydi, günümüz insanlarına oranla çok daha uzun yaşayabilirlerdi…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder