17 Mayıs 2015 Pazar

Diyet Yapmak Önce Kafada Başlar.


Zayıflayın Ama Sağlığınıza Dikkat Edin

Zayıflama yöntemlerinden bazıları sağlık açısından birçok zarar içermektedir. Özellikle şok etkisi gösteren diyetler uzun süre uygulandığı taktirde birçok sağlık problemine sebep olur. Gün boyu aç kalmaya teşvik eden diyetler bir haftadan fazla uygulandığı taktirde, sağlık problemleri de kaçınılmaz bir hal almaktadır. Çünkü bu diyetler birçok besin kaynağının vücuda alınmasını engeller. Şok diyetler ile genellikle karbonhidrat ve protein tüketimi sıfıra indirgenir. Doğal olarak vücut dışarıdan alamadığını, depo ettiği besin kaynaklarından kullanmaya başlar.

Depo edilen proteinler harcanmaya başladığında kaslar de erimeye başlar çünkü proteinler kaslarda depo edilir. Bu sayede proteinler eridikçe kaslar da erir, kaslar eridikçe de ağırlıkta hafifleme başlar. Bu yüzden tartıdayken zayıfladığını görür kişi. Fakat bu diyetler sağlık problemi olmadan sonlansa dahi normal beslenme düzenine başlandığında proteinler tekrar onarılır ve verildiği sanılan kilolar yeniden yerine yerleşir… Tabi bir de bu diyetlerin hastanede sonlanma ihtimali de var çünkü vücut belli süre boyunca protein ve karbonhidrat almadığı takdirde hastalıklar boy göstermeye başlar. Bu yüzden bu tarz diyetlerden kaçınmak en doğru davranış olacaktır.

Zayıflamak Ciddi İştir

Kimileri diyete başladıktan sonra birden bire zayıflayacaklarını sandıklarından ötürü, birkaç gün içerisinde hayal kırıklığı yaşıyor, yaptıkları diyetten vazgeçiyorlar. Ya da daha radikal diyetlere yönlenerek yapabilecekleri en kötü tercihi yapıyorlar; açlık diyetleri. Vücut, az gıda ile beslenebilir fakat gıdasızlık ile vücut sınanmamalıdır. Sürekli ve uzun süre aç kalarak mideye eziyet etmenin sonucu genellikle sağlık problemleri olarak karşımıza çıkar. Bu sebepten ötürü diyet yapan kişilerin yakınları genelde endişeli tavırlar sergileyebilir.

Çoğunlukla da ölüm diyetleri olarak nitelendirilen, sürekli olarak aç kalmayı tetikleyen diyetleri yapan kişilerin etrafındakiler tarafından verilir bu tepki. Hem protein, hem de karbonhidrat alma ihtiyacı olan vücudumuza ihtiyaç duyduğu besinler sağlanmadığı taktirde verdiği tepki olumsuz olur. Bu ve benzeri sebeplerden ötürü diyet yapılıyor olsa dahi vücuda, ihtiyaç duyduğu besin maddeleri eksiksiz sağlanmalıdır. Aksi takdirde birçok ciddi sağlık problemleri ile karşılaşmak kaçınılmaz olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder