21 Mayıs 2015 Perşembe

Sağlıklı Zayıflamak için 10 Altın Kural



Zayıf olmak için hayata kazandırılacak altın kurallar vardır. Bu kuralları benimseyip hayata katabilirsek, aşılamayacak kilo sorunu yoktur. Azimli ve gayretli olmak, kişileri istediği hedefe ulaştıracaktır.

Hayata katılacak sağlıklı zayıflama kuralları;

1)      Uyanılan her güne su ile başlanarak organizmaya hayat verilmelidir. Sabahları oda sıcaklığında olan suyu içmek iyi başlangıçtır.

2)      Gün boyunca içilen su miktarı üzerinde de aşama kaydetmemiz gerekecektir. Bir güne dağılan zaman içerisinde toplamda 2–3 litre suyu hayatımıza katarak gün boyu enerjiyi kaybetmemeliyiz.

3)      Yemek yerken su içilmeyecek ve yemeklerden sonra da bir süre bekledikten sonra su içilecek. Aksi halde zayıflamaya ters tepki yaratabilir.

4)      Sağlıklı zayıflamak için kendimize uygun gördüğümüz diyet programlarındaki kurallara uyarak kaçamak yapmamalıyız.

5)      Kahve- çay gibi içeceklere sınır getirip, yersiz yere baş ağrısı yaşamamalıyız. Çünkü bu içecekler gerginlik yaratacağı için bu gerginliğin faturasını diyet programlarına çıkararak diyetleri iptal etme durumları yaşanabilecektir. Ve bu içeceklerle vücutta fazla su toplanarak hacimce ağır gelinebilinecektir.

6)      Ekmeklerimizi daha çok esmer renkte olanlardan seçmeliyiz ve ekmeğe sınır getirmeliyiz.

7)      Sağlıklı zayıflayabilmek için spora zaman ayırmalıyız. Hiçbir zaman fiziksel aktivite olmadan diyet programları tek başına fayda sağlamayacaktır. Verilen kilolarda sonradan kolayca alınabilinecektir. Ancak sporla kas yapılırsa ve diyetler desteklenirse tekrar kilo almak o kadar kolay olmayacaktır.

8)      Akşam 7 den sonra yemekten uzak kalınmalıdır. Eğer akşam yemeği saati daha geç olmak durumunda ise kendi öğünlerimizi erkene çekmeliyiz. Çünkü geç saatte yenilen yiyeceklerle sağlıklı zayıflayabilmek mümkün olmayacaktır.

9)      Kendimize yeni hobiler bulmalıyız. Bu şekilde tek derdimiz ne yiyeceğimiz olmayacaktır. Müzik dinlerken, yürürken, kitap okurken, resim yaparken vakit daha çabuk geçebilecek ve sürekli mide sesleri ile savaş yapılmayacaktır.

10)   Sağlıklı kilo verebilmek için stresli alanlardan da uzak kalmamız gereklidir. Çünkü stres insanların yeme isteğini açığa çıkarmakta ve baş ağrısı gibi etkenlerden dolayı hareketsizliğe sürüklemektedir. Daha dinamik olmak ve daha aktif olmak her zaman daha çok zayıflatacağı için stresten kaçınmak gerekecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder