6 Mart 2015 Cuma

Ağrılara Çözüm Mutfağımızda



Diş Ağrısı için: Karanfil

Diş ağrınız var ve diş doktorunuza gidemiyor musunuz ? Ağrıyan dişinizin üzerinde hafifçe çiğneyeceğiniz karanfil diş ağrınızı hafifletecektir. Uzmanlar, karanfildeki bir etken maddenin doğal anestezik etkisine dikkat çekiyor. Ayrıca günde yaklaşık çeyrek çay kaşığı kadar öğütülmüş karanfili yemeğinize eklemek kalbiniz için de faydalı. Böylelikle kan şekerini dengelemeye yardımcı olursunuz ve ilaveten 3 hafta gibi kısa bir sürede damar tıkanıklığına yol açan kolestrolu azaltmaya başlarsınız.

Mide yanması için: Elma Sirkesi

Yemeklerden önce 250 ml suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyerek için. Uzmanlara göre 24 saat içinde mide yanmalarınız geçecek. Elma sirekesinin içirisindeki güçlü asitler yağların ve proteinlerin sindirimini hızlandırarak kısa sürede midenizin boşalmasını sağlayacak.

Kulak ağrıları için: Sarımsak

Her yıl milyonlarca insan ağrılı kulak enfeksiyonları yaşıyor. Bu ağrıya karşı yapabileceğiniz bir tedavi günde 2 damla ılık sarımsak yağını 5 gün boyunca ağrıyan kulağınıza damlatmak. New Mexico Üniversitesi Tıp Fakültesinden uzmanların yaptığı araştırmaya göre bu yöntem ile enfeksiyondan çabucak kurtulabilirsiniz. Uzmanlara göre sarımsağın içindeki bazı aktif bileşenler (germanyum, selenyum ve sülfür) ağrıya sebep olan bakterilere karşı etkili doğal ilaçlar. Kendi sarımsak yağınızı hazırlamak için ezilmiş 3 diş sarımsağı yarım fincan doğal zeytinyağı ile beraber 2 dakika kaynatmanız ve bu yağı 2 hafta buzdolabında saklamanız gerekiyor. Uygulayacağınız zaman ılık bir şekilde yapmanız kulak kanalınızı da rahatlatacaktır.

Baş ağrısı ve eklem ağrıları için: Kiraz

Araştırmalara göre her dört kadından biri kronik baş ağrıları ile mücadele ediyor. Siz de onlarda biri iseniz günde bir kase kiraz ile ilaçların midenize verdiği zarardan ve bu ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Uzmanlara göre kiraza kırmızı rengini de veren antosiyaninler bir çok ağrı kesiciden 10 kat daha güçlü. Bu antosiyoninler doku iltihabına yol açan bazı enzimleri yok ediyor, bir çok çeşit ağrının oluşumunu azaltıyor.

Karın ağrıları için: Balık

Hazımsızlık, bağırsakta tahriş, iltihap gibi rahatsızlıklarınız, midenizde sürekli sizi rahatsız eden bir hareketlilik varsa haftada yarım kilo balık yemek bu şikayetlerinizin azalmasında yardımcı olacaktır. Araştırmalara göre balıktaki EPA ve DHA olarak adlandırılan yağ asitleri bağırsak enfeksiyonlarını, mide kramplarını belirgin bir şekilde azaltıyor. EPA ve DHA’lar yan etkisi olmayan doğal enfeksiyon önleyiciler. En iyi sonucu almak için somon, ton, sardalya, uskumru veya alabalık tercih edebilirsiniz.

Kronik ağrılar için: Zerdeçal

Zerdeçal, araştırmalara göre aspirin gibi ağrı kesicilerden 3 kat daha etkili ve kronik ağrıları olan insanların %50 sinde ağrıları azalttığı görülmüş. Bunu sebebi ise zerdeçalın içinde bulunan kurkumin, doğal yollardan siklooksijenaz 2 denen ağrı üreten enzimi etkisiz hale getirmekte. Bu baharattan her gün yemeğinize çeyrek çay kaşığı dökebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder