19 Mart 2015 Perşembe

Erkeklerde Kemik Erimesi


Daha çok ileri yaşlarda bulunan bireylerin zamanla yakalanabileceği bir rahatsızlık türü olan kemik ermesi günümüzde bayanlardan ziyade çok daha fazla erkeklerde görülmektedir. Genç yaşlarda da görülebilen bu rahatsızlık daha fazla ileri yaşlarda rastlanmaktadır. İleri yaşlardan kasıt 50 ve üzeri yaş sınırlamasına girerken bu yaşlardaki bireylerde görülen kemik erimesi rahatsızlığının tedavisi yapılabilmektedir.

Tedavinin ana amacı ilk etap da kemik erimesini durdurmak ardından kemik erimesinin vermiş olduğu hasarı onarmaktadır. Ülkemizde bu konuda uzman doktorlar bulunmaktadır. Eğer halsizlik, yorgunluk kemik ağrıları, güçsüzlük ve zayıflama belirtileriniz varsa, cildinizde sararma oluyorsa muhakkak olarak bir uzman doktora başvurmalısınız. Çünkü bunlar kemik erimesi rahatsızlığının ana belirtilerindendir.

Ayrıca kemik erimesi rahatsızlığında erken teşhis çok önemlidir. Erken teşhis edilememe durumunda hasta hayati riske girebilir. Bu yüzden kemik erimesi belirtilerini dikkate alınmalı böyle bir sorunun olacağını düşünüldüğünde uzman bir hekime başvurulmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder