13 Mart 2015 Cuma

Cildinize Bakım Yapmadan Önce Cilt Tipinizi Öğrenin



Cilt bakımı yapılırken yapılan en büyük hata kullanılan kozmetik ürünlerin cilt tipine uygun olarak seçilmemesidir. Cilt tipinize uygun olarak seçmediğiniz cilt bakım ürünleriniz ve cilt bakım maskeleriniz cildinizde bakım etkisi yerine daha çok problem çıkmasına sebep olabilmektedir.

Yağlı bir cilt yapısına sahipseniz kullanacağınız kozmetik ürünleri yağlanmayı giderici ya da geciktirici özellikte olmalıdır. Problemli bir cilt yapısı sayılan yağı ciltler için bu cilt yapısına özel kozmetik ürünler tercih etmeniz gerekmektedir. Kullanmış olduğunuz yanlış bakım ürünleri ciltte oluşan yağlanma problemini ve bu problemin nedeniyle ortaya çıkan sivilce, iltihaplı sivilce ve akne sorunlarını daha da fazla arttırmaktadır.

Cilt tipleri arasında en şanslı olan cilt yapısı ise karma tipi ciltlerdir. Karma cilt tipine sahip bir kişiyseniz genellikle her türlü ürünü rahatlıkla kullanabilirsiniz. Karma cilt tipleri özel üretilen ve oldukça rahat şekilde bulabileceğiniz ürünler piyasada bulunabilmektedir.
Kozmetik ürünlerini kullanmadan önce muhakkak cilt tipinizi öğrenmek için test yaptırmayı ve cilt tipinizi öğrenerek size en uygun ürünleri kullanmayı ihmal etmeyiniz. Cilt tipinizi doğru şekilde öğrenmek için bir uzman bir dermatolog ile görüşmeniz yeterli olacaktır.

Yapılacak kısa süreli testlerle cilt tipinizi öğrenebilirsiniz. Cilt tipinize uygun kozmetik ürünlerini hekiminizden öğrenip, cildiniz için daha sağlıklı seçimler yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder