9 Mart 2015 Pazartesi

Çocuklarda Şişmanlığın Önüne Geçin



Çocukların şişmanlık nedenlerin en önemli sebeplerinden biride aile bireylerinin yanlış ve sağlıksız beslenmesi sonucunda olduğu belirtiliyor. Ülkemizde genelde “toplum inancına göre tombul çocukların” daha sağlıklı olduklarına inanılır. Yanlış olan bu masumane gibi görünen düşüncenin tam aksine çocuklarımızda sağlıksız durumlar çıkmasına neden oluyor, bu düşünceden toplum olarak vazgeçmeliyiz.

Bebeklik dönemiyle birlikte sağlıklı beslenmeye başlanmalıdır. Özel bir neden yok ise mutlaka anne sütü tek başına verilmelidir. Başta obezite olmak üzere birçok hastalığa yakalanma riskini artırır. Anneler destekleyici besinlere zamanında başlanılmalıdır. Ebeveynlerin çocukların yemek seçmelerinin önüne geçmeli ve çocuklara öğün düzenlerini belirtecek bir yaklaşım benimsenmelidir.

Çocuğumuzun sağlıklı olmasını istiyorsak, düzenli ve sağlıklı beslenmenin etkin olduğu yaşam tarzını daha bebeklikten itibaren öğretmemiz gerekir. Unutulmaması gerekir ki, çocukların taklit davranışları çok yüksektir ve ona göre de davranılmalıdır. Eğer çocuklarınızın yemek seçmelerini istemiyorsanız öncelikle sizlerde seçmeyin. Yoğun tempoda çalışıp hızlıca yemek hazırlamak için hazır gıdalara yönelip ya da harçlıklarıyla neler tükettiğini takip etmiyorsanız çocuğunuzun obezite olup şişmanlamasında ilk önce siz sorumlu olursunuz. Sonrasında zayıflamak için bin bir türlü metotlarla kilolarından kurtulmalarında çaba sarf edersiniz. Böyle bir sorun ile karşı karşıyaysanız mutlaka diyetisyene veya doktora başvurunuz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder