6 Mart 2015 Cuma

Migren Hastalığı Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri



Migren, kuvvetli baş ağrısı olarak bilinen ve baş ağrısının hastalık derecesinde ilerlemesi ile oluşan bir rahatsızlıktır. Bilimsel alanda nedeni tam olarak belirlenememekle birlikte, beyinde bulunan kan damarlarının genişlemesi sonucu, damarların baş çerisinde zorlama yaparak acı hissi oluşturmasına neden olmaktadır. Bu acı hissini de baş ağrısı, ağrı arttığı ve tekrarlamaya başladığı durumlar dada migren olarak tanımlamaktayız. Kadınlarda daha fazla görülmekle birlikte, ailede daha önce bu hastalığı geçirenler olduğu durumlarda kalıtımsal olduğu bulgular da gözlenmiştir.

Migren ağrısı kişiden kişiye değişmektedir. Yorgun ve halsiz bırakan bu ağrı, bazen şiddetini birkaç saat sürdürebilir, bazı daha duyarlı hastalarda ise günlerce sürebilir. Hayatınızı etkileyen bu baş ağrısının teşhisi doktorlar tarafından nörolojik muayene yapılarak verilmektedir.

Migren Belirtileri

Migren belirtileri, kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Migren adı verilen baş ağrısı hastalığı, ağrı ile birlikte, kişide huzursuzluk, hayattan zevk alamama, terleme, baş dönmesi, ışığa karşı hassasiyet, sinirlilik halinde bulunabilmektedir. Migren belirtilerinin artması ya da tekrarlanmaya başlaması durumunda muhakkak doktor kontrolüne başvurulmalıdır. Kimi hastalarda da, yüksekliğe karşı duyarlılık, sigara dumanı, hava kirliliği, kokulara karşı duyarlılık, mide bulantısı, boyun ve omuzda tutulma, baş üzerindeki deride hassasiyet gibi durumlarla karşılaşılabilmektedir.

Migren Tedavisi

Migren tedavisi, ilaç kullanarak önlenebildiği gibi, ilaç kullanılmayan akupunktur, fizik tedavi ya da bitkisel ilaç tedavileri ile de yapılabilmektedir. Migren tedavisi için tavsiyemiz, öncelikli olarak doktor kontrolüne başvurmanız ve doktorunuzun tavsiyesine göre ilaç kullanmanızdır. Ağrının durumuna göre ilaç tedavisi sonuç vermediği durumlarda, doktorlar tarafından diğer tedavi yöntemlerine başvurulmaktadır. Migren tedavisinin sonuç verebilmesi için, migreni tetikleyen unsurlardan kaçınmaya dikkat edilmesi, migreni hayatınızdan uzaklaştırmanıza yardımcı olacaktır.

ÖZET: Migren tedavisi için tavsiyemiz, öncelikli olarak doktor kontrolüne başvurmanız ve doktorunuzun tavsiyesine göre ilaç kullanmanızdır. Ağrının durumuna göre ilaç tedavisi sonuç vermediği durumlarda, doktorlar tarafından diğer tedavi yöntemlerine başvurulmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder