7 Mart 2015 Cumartesi

Bembeyaz Dişler için Yapılması Gerekenler



Sağlıklı ve bembeyaz dişlere sahip olmak her insanın hayalidir. Sağlıklı ve beyaz dişler için doktorlar dişlerimizi günde 2-3 defa fırçalamamızı önermektedir.

Uzmanların tavsiyesine göre diş fırçalama süresi en az 2 dakika sürmeli ve dişlerin her bölümünün eşit sürede fırçalanması gerektiği söylenmektedir. Diş fırçası, yumuşak ve yuvarlak uçlu olmalıdır. Diş fırçasının yuvarlak ve yumuşak yapıda olması ağız ve dişlere zarar verme riskini en alt seviyeye çeker. Bunun yanında diş fırçanızı 90 günde bir değiştirmelisiniz. Eskiyen bir diş fırçası ile dişler yeterli düzeyde fırçalanamaz.

Dişleri fırçalamanın yanında diş ipinin kullanılması da, fırçanın ulaşamadığı yerleri temizlemede size yardımcı olacaktır. Belirli aralıklarla bir diş doktoruna giderek diş kontrolü de yapılmalıdır. Dişlerin düzenli olarak fırçalanmaması ağız kokusuna da neden olacağı için günde en az 2 defa dişlerinizi fırçalayın. Diş macunu tercihinizi de doğru olarak seçtiğiniz zaman diş çürükleri, tartar ve çeşitli diş eti hastalıklarından da korunmanız kolaylaşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder