5 Mart 2015 Perşembe

Saç Bakımı Nasıl Yapılmalıdır



Saç bakımı insanlar için oldukça önemli bir rol taşımaktadır. Saçların çeşitli işlevlere sahip olması insanların saçları konusundan hassas olmalarını ve onlar için gereken bakımı göstermelerini beraberinde getirmiştir. Bu duruma rağmen toplum içinde saçlarından yine de vazgeçen bir kesim de vardır. İnsan bedeninin her parçası gibi saçları da özel bir bakımı gerektirmektedir.

Saç Bakımı Yapmanın Yolları

Saç bakımı bir çok yolla yapılabilmesi yönüyle oldukça esnektir. Sitemizde bu konuyla ilgili herhangi bir ilaç veya benzeri niteliğinde dış takviye meteryali kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Burada verilecek olan saç bakım yöntemleri tamamen doğal yolları kapsamaktadır. Öncelikle saçınıza uygun şampuanı iyice araştırmalı ve saçınıza en uygun şampuanı seçmelisiniz. Saçınızı az yıkamak kadar sık yıkamak da yıpratmaktadır. Bu yüzden ne az ne de fazla yıkamaktan kesinlikle kaçınmalısınız. Uzman tavsiyesi ilesaç bakım kremleri kullanabilirsiniz. Fakat kullanacağınız krem veya şampuanlar kesinlikle adi, halk arasında “pazar malı” olarak nitelendirilen ucuz mamüllerden oluşmamalıdır. Saçınızı yıkarken şampuanla yaklaşık olarak 1 – 2 dakika kadar köpüklü vaziyette bırakıp saç diplerini iyice ovmalısınız. Bu sayede ölü derilerden kurtulmuş ve saç diplerinizin hava almasını sağlamış olursunuz. Saç bakımı yapılırken yapılan hatalar aşağıda listelenmiştir.

Saç Bakımı Konusunda Yapılan Hatalar
  • Saçların sık yıkanması
  • Sürekli şampuan değiştirilmesi
  • Saçların az yıkanması
  • Saç bakımı yapmak için kalitesiz krem veya ürünlerin kullanılması
  • Saçların jöle veya wax adındaki kimyasal maddeler kullanıldıktan sonra iyice temizlenmemesi
  • Saç bakımı konusunda yeterli bilgi sahibi olmadan bakım işlemlerinin yapılması
  • Saç bakımı yapmak isteyen kişiler mutlaka doktor tavsiyesi ve gözetiminde yapmanız önerilir. Saç konusunda her ne kadar teknolojik gelişmeler yaşanıyor olsa da doğal saçlara sahip olmanız kadar güzel bir şey yoktur.

1 yorum:

  1. Saç bakımı hem kadınların hem de erkeklerin özen göstermesi gereken konulardan biri. Saç yıpranması ya da dökülmesi her ne kadar genetikmiş gözükse de kişisel çabalarla zararlardan erken dönülebilir.

    YanıtlaSil