15 Mart 2015 Pazar

Tokluk Diyeti Nedir?



Hepimiz merak ederiz dünyaca ünlü mankenler, fotomodeller, film yıldızları nasıl kilo verip kilolarını koruyorlar. Bu sorunun cevabını maalesef bugüne kadar bulamadık. Hep yıldızların insan olmadığını,  inanılmaz iradeli, hiçbir şey yemeyen insanüstü varlıklar olduğunu düşündük. Bizler gibi onlarında insan olduğunu hiçbir zaman kabul etmedik. Biz boğazımızı tutamıyorken onların sürekli aç gezdiklerini düşündük. Aslında onlarda bizler gibi insan. Sadece nasıl az yeyip tok kalınacağını biliyorlar.

Tokluk diyeti bu amaçla ünlülerin uyguladığı bir diyet tarzı. Bazı gıdalar diğerlerine göre daha fazla tokluk hissi verir. Bu tarz gıdalarla yapılacak diyetler sayesinde kısa zamanda hızlı kilo vermek mümkün. Tokluk hissi veren tam gıdalar kalori açısından düşük olmasa bile az miktarda sizi doyurduğu için kalori alımınızı kısıtlar.  Diğer gıdalar düşük fayda ile yüksek kalori alımına neden olabilir. Örneğin kuruyemiş ve tohum gibi gıdalar, kek veya cips ile benzer kalori miktarına sahip olsa da besin içeriği ve tokluk hissi açısından çok daha etkilidir. Bu nedenle az bir porsiyon bile yeterli olacaktır. Lifli besinler veya takviyelerde aynı şekilde sizleri tok tutmakta büyük yardım sağlayacaktır. 7 günlük tokluk diyeti faydalı gıdaları faydasız gıdalardan ayırmakla başlar.

Diyetlerin ve kilo verme sürecinin sonunu getiren açlık ve tatmin olamama duygusu ile baş ederseniz sonuç alacağınız açık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder