9 Mart 2015 Pazartesi

Sivilcelerin Bıraktığı İzler Tedavi İle Geçer mi?



Sivilce izlerinin geçme olasılığı sivilcenin şiddeti ve tipiyle alakalı artabilir ve azalabilir. Çok derin sivilce tipleri vardır ciltte büyük şişliklere sebep olur, bu tür sivilceler ciltte iz bırakır ve bazı insanlarda sivilcelerle oynamak kurcalamak tik haline gelmiştir. Sivilceler çok kurcalandığı zaman basit bir sivilce bile ciltte leke bırakabilir.

Bazen ise kişinin cildinde sürekli sivilce çıkıyorsa cilt tahriş olur ve buna bağlı ciltte lekeler izler kalabilir. Hekim tarafından verilen sivilce için kullanılan ilaçlar iz tedavisinde de bazen başarılı olabilir. Başarılı olunmadığı zaman yani sivilceler iyileştikten sonra ciltte iz leke bırakırsa o zaman cilt tedavi edilebilir. Bunun için birçok tedavi şekli vardır. Yani bu tedavi şekilleri sivilcenin cinsine şiddetine göre değişir.

Lekeler yüzeysel sivilce lekeleri ise yani çok derin olmayan lekeler ise bu tür lekeleri kimyasal peelingler ya da bitkisel peelinglerle tedavi ederek olumlu sonuçlar alabiliriz.
Ama lekeler yüzeysel değilse izler çok derinse bun tedavi yöntemleri ise lazer ile tedavi ve deri soyarak yapılan işlemlerdir. Çukur kalmış cilt lekeleri için lazer tedavide kendi arasında ikiye ayrılır. Birincisi soyarak tedavi edilen yöntemdir. Bu yöntem kişisin yaklaşık 3 hafta boyunca sosyal ve iş yaşamından uzak kalmasına sebebiyet verebilir. Soyarak yapılan lazer tedavisi kış mevsiminde yapılmalıdır. Diğer lazer yöntemi ise çukur bölgelere direk ışık atışı yapılarak kollajenin artışı sağlanıyor ve tedavi sürecinde çukur yerler düzleşerek iyileşiyor. Bu tedavi şekli yeni bir yöntemdir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder