25 Mart 2015 Çarşamba

Gebelikte Düşük Nedir ve Nedenleri Nelerdir ?


Bayanların 21. haftadan önce bebeklerini kaybetmesine düşük denir. Düşükler anne adayı için büyük bir travma oluşturur. Hamile olduğu haberini almasının yaşadığı büyük bir sevinç bir anda anne ve baba adayı için kabusa döner. Çoğu kadın düşük yaptıktan uzun süre psikolojik olarak kendini toparlayamaz. Böyle bir durumda bayanların psikolojik destek almaları gerekir.

Düşükten sonra bayanlar hemen hamile kalmak için kesinlikle acele etmemelidir. düşükten sonra gebelik için 6 ay beklenmelidir. O arada düşük oluşmasının nedenleri araştırılmalı ve gerek duyulan tedavi yöntemleri düzenli olarak uygulanmaktadır.

Düşük oluşmasının bir çok nedeni vardır. Tekrarlayan düşüklerin ardından çocuk sahibi olunabiliyor. Düşük yapan annenin düşük sonrası mutlaka kan sayımı, kan tablosu, folik asit değerleri incelenmelidir. anne adayının yeni bir hamileliğe vücudunun hazır olması için ise 6 ay beklenmelidir.

Etiketler : tekrarlayan düşükler habitüel abortus, tekrarlayan düşükler kadınlar kulübü, tekrarlayan düşükler sonrası hamilelik, tekrarlayan düşükler tedavisi, tekrarlayan düşükler uzman tv, tekrarlayan düşüklerin tedavisi, tekrarlayan gebelik kayıpları, tekrarlayan sistit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder