15 Mart 2015 Pazar

Vücut Neden D Vitaminine ihtiyaç duyar?



Güneş ışınlarının en önemli faydası D vitamini sentezindeki faydasıdır.Yediğimiz besinlerden aldığımız D vitamini vücudumuza pasif olarak geçer ve direkt insan vücudu D vitaminini kullanamaz.D vitaminin insan vücudunda kullanılabilmesi için sentezlenmesi gerekir.Biyolojik sentezin başlaması içinde güneş ışınına ihtiyaç vardır.

Vücudun D vitamini sentezini gerçekleştirebilmesi için çok az güneş ışınında ihtiyacı vardır.Güneş ışınlarının faydasının yanında zararından kaçınmak için bronzlaşacak kadar güneş altında kalınmamalıdır.

Koruyucu kullanmadan uzun süre güneşe maruz kalan kişilerin yüz ve ellerinde zamanla meydana gelen lekeler deri değişimine yol açıyor.Bu nedenle 2 saat arayla yüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanılmadan güneşe çıkılmamalıdır.

Güneşe bağlı cilt yaşlanmaları ve güneş lekeleri koruma faktörlü kremler kullanılmadan direkt güneş ışınlarına maruz kalmaktan dolayı oluşuyor.En az 30 koruma faktörü olan kremler kullanılmalıdır.Beyaz tenli kişilerin ise 40 koruma faktörü üzerini kullanmaları tavsiye edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder