17 Mart 2015 Salı

Hamilelik Döneminde Nasıl Beslenilmeli ?



Özellikle hamile bayanlar küflü ve küflenmiş gıdaları kesinlikle yememelidir.Pastorize süt ve süt ürünlerini tüketmelidir.

Az pişmiş yumurta ve çiğ yumurta ile yapılan her türlü krema,mayonez gibi besinler tüketilmemelidir.Çiğ yumurta anne ve bebeğin sağlığında olumsuz bir etki yaratır.Çiğ ya da az pişmiş et,salam sucuk ve pastırma gibi işlenmiş etler, karaciğer gibi sakatatlar kesinlikle hamile bayanların tüketmemesi gereken besinler arasında yer alıyor.

Ayrıca en önemli tüketilmemesi gereken maddelerden biri de alkoldür.Anne adayları hamilelikleri süresince alkol almamalıdır.Midye,karides ve bazı çiğ balık yemekleri gibi çiğ ya da az pişmiş deniz ürünleri tüketmemelidir.Haftada 2 kereden fazla yağlı balık ızgara olarak pişirilse de yenmemelidir.Ton balığı ise haftada fazla miktarda tüketilmemelidir.Kahve,çay ve kola 1 bardaktan fazla içilmemesine özen gösterilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder