29 Mart 2015 Pazar

Diyeti Etkilemeyen Yiyecekler.


Diyet bir çok insan için çok zor bir süreçtir. Kalori hesabı yapmak,egzersizlerde yaktığınız kaloriler,diyetin tipi bunlar her zaman çok basit konular olmayabiliyor. Beslenme dengeli ve doğru kaynaklara dayanılarak yapılmalı. Aşağıda okuyacağınız bazı genel diyet kuralları ve öneriler diyet yapanlar için çok önemli bilgiler içermektedir..Bu sebepten diyet yapmak isteyenlere doğru bilinen yanlışlar konumuzu okumalarını tavsiye ediyoruz.

Her yiyecek zararlı değildir.
Her besin kaynağı şişmanlık yaratmaz.Her insanın metabolizması farklı olabilir ve vücut bağışıklığına göre farklı besinlere ihtiyaç duyabilirler. Fast food tarzı yemekler,yağlı yiyecekler ve halk dilinde abur cubur olarak tabir edilen yiyecekler tabii ki kilo ve kolestrol seviyesini yükseltecektir. Bu tarz yiyecekler diyet yapmak isteyen kişilere her zaman zararı dokunan besinlerdir. Ancak bir çok diyette bulunmayan ve tavsiye edilmeyen fındık,avakado  ve balık yenmediği zaman diyet yapmanızın amacı dışında size daha fazla zarar verebilir.Çünkü bu besinler başka kalp olmak üzere bağışıklık sistemine ve sindirim sistemlerini desteklemektedir.

Kuruyemiş ve mezelerden uzak durmak
Aslında kuruyemiş ve çeşitli mezeler öğün yemekleriyle birleştiğinde metabolizmayı hızlandırma faktörüne sahip olurlar. Sizi daha tok tutarak öğün aralığınızı açma görevi de üstlenmektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder