13 Mart 2015 Cuma

Ayak Bakımı Nasıl Olmalıdır ?


Ayaklarınız gün içerisinde sizi ve tüm yükünüzü taşıyan organınızdır. Bu organınızın sağlıklı ve bakımlı olması gün içinde sizinde rahat olmanızı sağlayacaktır. Bu yazıda ayak bakımının püf noktalarını sizlere anlatacağız.

Ayaklarda en çok karşılaşılan sorun nasır oluşmasıdır. Ayrıca topuklarda ki derin çatlaklar ve tırnaklarda oluşan tırnak batmaları da çok fazla rahatsız edici bir durumdur. Bu problemleri ortadan kaldırmak için düzenli bir şekilde pedikür yaptırmak gerekir. Bu sayesinde bu problemlerin oluşmasını ortadan kaldırabiliriz.

Ayaklarınızın sürekli şişmesinden şikayetçiyseniz, papatya çayıyla ayaklarınızı dinlendirebilir ve ayaklarınızda oluşan şişlikleri ortadan kaldırabilirsiniz. Bu papatya çayı için bir litre kaynamış suyun içine beş torba papatya çayını atın ve çay ılıdıktan sonra ayaklarınızı bu suyun içerisine koyarak dinlendirebilirsiniz.

Ayak topuklarınızda oluşan derin çatlaklar hem canınızı yakar hem de kötü bir görünüm oluşmasına neden olur. Ayak topuklarınızdaki bu çatlakların ortadan kalkması için düzenli bir şekilde bakım yapmanız gerekmektedir. Her banyo esnasında topuklarınızı ponza taşıyla temizlemek ayrıca her sabah ve akşam düzenli bir şekilde ayak bakım kremleri kullanmanız gerekir. Haftanın iki veya üç günü ayak bakım maskeleri hazırlayarak ölü derileri ortadan kaldırmanız gerekmektedir.

Ayaklarımızın güzelliği ve sağlığı için ayaklarınızı sıkmayan ve ayak yapınıza uygun ayakkabıları tercih etmeniz gerektiğini unutmayınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder