5 Mart 2015 Perşembe

Kadın Hastalıklarına Genel Bakış



Erkeklerde ve kadınlarda ortak görülen hastalıkların yanında bir de cinsiyete özel hastalıklar vardır. Kadın hastalıkları konusu oldukça geniş bir konudur. Çok çeşitli ve tehlikeli hastalıklar vardır. Özellikle kadınlar için düşündüğümüzde sonucu çok tehlikeli boyutlara uzanabilmektedir.

Kadın hastalıklarının tehlikelerinin boyutları bilinemediğinden, bayanlar vücutlarında beklenmeyen bir reaksiyon gördüklerinde direk doktorlarına başvurmalıdırlar. Aksi takdirde beklenmedik sonuçlar doğabilir.

Aids, frengi gibi hastalıklar oldukça tehlikelidir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan da kaçmak için gerekli korunma yolları sağlanmalıdır.

Kadın hastalıkları açısından erken teşhis çok önemli bir yer tutmaktadır. Hassas bölgelerde oluşabilecek mikrobik dağılmalar zaman geçtikçe istenmeyen sonuçlara yol açabilmektedir. Dolayısıyla kulaktan dolma bilgiler veya medya aracılığıyla alınan bilgilerden ziyade özellikle doktorlarınıza başvurmalısınız. Sadece fiziksel farklılıkların hissedildiği zamanlardan ziyade rutin doktor kontrolleri kadın hastalıklarını yenmek açısından en önemli silahtır.

Kadınların bünyelerinin hassas olması sebebiyle hastalıklardan etkilenmeleri daha kolay bir hal almaktadır. Erkeklere nazaran daha fazla hastalık tarafından tehdit edilmektedirler. Özellikle “meme kanseri“, “rahim kanseri“, “kist” gibi ciddi hastalıklar kadınların en çok rastladıkları hastalıklardır. Düzenli olarak doktor kontrolünden geçmek kadın hastalıklarının erken tanı ve tedavisi açısından oldukça büyük önem taşımaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder